Egy új és egyedülálló képzés indul Szombathelyen, amelyet két bátor és gyermekcentrikus nő álmodott meg. A tanfolyam egyszerre segít a leendő anyukákon, szülőkön, nagyszülőkön, munkakeresőkön és a képződni vágyókon. A Szuperdadus névre keresztelt program „anyjai” november 21-én mutatták be népes közönségük előtt „szerelemprojektüket”.

A nyílt napot a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konferenciatermében tartották meg, amelyre nem csak a szokásos fejtágítás volt a jellemző, hanem játékos feladatokkal próbálták bemutatni az érdeklődőknek azt, hogy kik is ők valójában és mi a céljuk.

– A bemutatkozásunk alkalmával szerettünk volna egy olyan délutánt nyújtani az érdeklődőink számára, ahonnan nem térnek haza üres kézzel – mondta el Pestovics Noémi a Szuperdadus egyik alapító tagja. – Szituációs játékokon keresztül oldottuk fel az elsőre feszengve érkezett jelentkezni vágyók hangulatát, amellyel nem mellesleg a gyermeknevelésből is adtunk egy kis ízelítőt nekik

A gyakorlatoknak köszönhetően érezhetően egy jó csapat alakult már ki az első találkozás alkalmával, hiszen nagy nevetések töltötték meg a nyílt napnak helyet adó termet. A sok móka és kacagás után a süteményekkel teli büfében ismerkedhettek meg egymással jobban a résztvevők, ahol a képzést alapító tagoknak feltehették kérdéseiket.

Magyarországon kevésbé elterjedt a bébiszitter képzés, elvétve akad egy-egy tanfolyam az országban. Ha rákeresünk az interneten főként „dadus” képzéseket kínálnak, amely elvégzésével a legtöbbször aligha vesznek részt a gyerekek nevelésében, feladatkörük inkább a takarításra és a rendbeszedett környezet megteremtésére terjed ki. Arról nem is beszélve, ha valaki elvégez egy ilyen tanfolyamot, nem biztos, hogy azonnal munkához is jut.

Szombathely és környéke azonban ez alól kivétel, hiszen a napokban indult útjára a Szuperdadus képzés, amely tananyaga egyedülálló, gyakorlatorientált és nem utolsó sorban rögtön munkát is kínál – tudhattuk meg a nyílt nap alkalmával. A képzési rendszer öt modulra épül fel, első lépésként egy alapképzést kell elvégeznie a jelentkezőknek, amelyet a legtöbben egy vizsgával pecsételnek meg.

– Mivel nem csak munkakeresőknek tartjuk ezt a képzést, ezért nem kötelező levizsgázni – mondta el Zavracsányi Melinda a Szuperdadus egyik megálmodója. – Többen azért jelentkeznek, hogy szeretnének felkészülni a gyermekük érkezésére, de vannak olyan nagymamák, akik szeretnének 100 százalékot nyújtani gyermeknevelés terén, ha vigyáznak unokáikra. Ezért őket a megszerezhető tudás érdekli és nem annyira a papír.

Az alapképzés elvégzésével a jelentkezők „Fehér Öves” Szuperdadussá válhatnak, de ezután akár a „Fekete Öves” bébiszitter szintig is eljuthatnak. A modulok teljesítésével egyre képzettebbek lehetnek a hallgatóink, aminek köszönhetően az órabérük is képzettségük arányában növekszik. A Szuperdadus nem csak a képzést kínálja, hanem annak elvégzése után a kiközvetítést is, így rögtön munkát is találhat magának az, aki szeretne – hangzott el a megnyitó rendezvényen.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com