Az időjárásnak köszönhetően ezúttal valóban esernyővel érkeztek a Szuperdadusok a képzés helyszínére november 28-án. Ez azonban nem szegte kedvüket, ugyanis a Művelődési és Sportházat az érzelmek, a jókedv és a tudás töltötte be az este folyamán.

A leendő szuperdadusok a rendhagyó és szituációs gyakorlatokkal teli nyílt napnak köszönhetően már úgy érkeztek a helyszínre, mintha régi jó ismerősök lennének.  A bensőséges hangulat a képzés kezdetével csak fokozódott, hiszen a szakemberek további gyakorlatok segítségével kovácsolták össze a csapatot.

-Próbáltunk kisebb létszámú csoportokat összehozni, annak érdekében, hogy minél családiasabb hangulatban teljen el a tanfolyam és egyéni igényekre szabva tudjuk megtartani az órákat. – mondta el Zavracsányi Melinda a szuperdadus egyik oktatója.- A jelentkezők nagyon sokszínűek, van köztük nagymama is, aki azért jött el, hogy megtanulja a modern világ gyermeknevelését és minél jobban részese tudjon lenni unokái életének, de akadnak olyanok is, akik a megszerzett tudással pénzt is szeretnének keresni, tehát nekünk ezeket a szempontokat kellett figyelembe venni.

Az önismereti játékoknak köszönhetően a résztvevők nem csak egymásra, hanem saját magukra is könnyebben rá tudtak hangolódni.

-Fontosak ezek a gyakorlatok, hiszen nekünk nem az a célunk, hogy száraz tudást vigyenek haza és azt várják, mikor telik le a három óra, hanem azt szeretnénk elérni, hogy ha kilépnek az ajtón sokkal magabiztosabbak legyenek- mondta el Pestovics Noémi a szuperdadus másik oktatója. – Élvezet volt nézni, ahogy az emberek kinyílnak és olyan felszabadultan játszanak, mint a gyerekek.

Az önbizalom tréning után Tímár Katalin védőnő vette át a szót, aki egy élethű 3 kg 20 dkg-os babával érkezett a képzésre. Ezen keresztül mutatta be a szuperdadusoknak mindazt, hogy hogyan kell elsősegélyt nyújtani egy gyermeknek, ha félre nyel, valamint a fürdetés menetét is rajta keresztül szemléltette.

A csecsemők hajlatait minden fürdetés előtt érdemes áttörölni vattára csepegtetetett napraforgó, kókusz vagy oliva olajjal. Ezzel lehet jó eltávolítani a „hurkák” között összegyűlő szennyeződéseket. – hangzott el a jó tanács a képzésen. A víz hőfokát pedig nem csak vízmérővel, hanem a könyökünkkel is tudjuk ellenőrizni – tudták meg a Szuperdadusok.

Az első óra alkalmával a koszmó kezelése, a köldökcsonk tisztítása, a láz szakszerű csillapítása és még sok más is szóba került. Ajándékként pedig egy hozzátáplálási táblázatot is kaptak a résztvevők.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com