Ha azt kérdeznék tőlünk, hogy egy napra milyen szuperképességet szeretnénk, vajon mit válaszolnánk? A teleportálást? Hogy ott tudjunk lenni egy szempillantásra bárhol, ahol a gyermekeinknek szükségük van ránk? Vagy, hogy munka után ne kelljen kocsiba szállni és elhozni a gyerekeket oviból, suliból, és még táncra, úszásra, aerobikra hordani?

Az élet lényegesen egyszerűbb lenne, ha csak becsuknánk szemünket, arra a helyre gondolnánk, ahol éppen lenni szeretnénk és teljesült is a kívánság. Netán szívesebben osztódnánk többfelé, ha a kisebbik gyermek elkapta a csúnya náthát, de a nagyobbiknak éppen sportversenye van? Esetleg a Hihetetlen Család című meséből Nyulányka helyében lépnénk egy napra, hogy ha elesik a pici, bármilyen távol is vagyunk tőle az adott közegben utána tudjunk nyúlni? Vagy ha a heves játék közben az értékes váza eldőlni látszik, meg tudjuk akadályozni?

Nem kell szuperhősnek lenned…

Ezekkel a képességekkel bizony könnyebb lenne az élet, de valljuk be, ha csak nem dől ránk egy veszélyes anyagot szállító tartálykocsi, vagy nem csíp meg egy pók, netán nem vagyunk zsenik, emellett pedig nem jelentkezünk kísérleti alanynak, amely következtében ezt belénk kódolnák, akkor esélyünk sincs rá. Hétköznapi anyukák maradunk, ha tetszik, ha nem…

De ha belegondolunk, a szuperhősök sem egyedül dolgoznak. A filmekben és mesékben is szinte mindig előfordul egy olyan segéd, aki hozzájuttatja a főszereplőt a sikerhez. Ahhoz azonban nem kell szuperhősnek lenned, hogy ezt a saját életedben is meg tudd valósítani. Hiszen erre a helyzetre itt vannak a Szuperdadusok!

Kérhetsz segítséget!

Az ő szolgálatukkal már nem lesz szükséged a teleportálásra, hiszen ha kell ő elviszi a gyereket külön órákra, iskola óvoda után. Az osztódás képessége is úgymond megvalósulni látszik vele: míg a takonykórban szenvedő kistesóval otthon van a dadus, addig te nyugodt szívvel részt vehetsz a nagyobbik gyerkőc sporteseményén és bátoríthatod arra, hogy ő is szuperhősként álljon a rajtvonalhoz. Nyulánykává azért a dadusok mellett sem válhatsz, de több szem, többet lát… így talán könnyebb kiküszöbölni a baleseteket.

Kérhetsz segítséget! Hiszen a legnagyobb hősök is segédeikkel karöltve mentik meg a világot. Miért ne tehetnéd te is ezt? Ha nem is minden nap, de azért pár órára biztosan jól jönne a felmentősereg.

A szuperhősök sincsenek mindig toppon, nekik is kell a kikapcsolódás, sőt a meditálás is néha.

Hiszen irtózatosan nagy stressz megküzdeni egy robottal vagy éppen egy repülő manóval, de ugyanakkor ne felejtsük el, hogy ugyanakkora stressz tud lenni az is, amikor meg kell felelned a férjednek és gyermekeidnek egyaránt. Vezeted a háztartást, bevásárolsz, takarítasz, főzöl, emellett pedig ellátod a gyermeket. Majd apuka hazaérkeztével őt is ugyan úgy megpróbálod kiszolgálni, a gyermekek elaltatása után pedig még igazi nővé és társsá is át kell alakulnod.

Találj rá újra önmagadra!

Ha csak valóban nem vagy szuperhős, akkor ezektől a feladatoktól egy idő után lehet, hogy be fogsz sokallni. Nem szégyen ilyenkor egy segítő kezet elfogadni. A Szuperdadus hozzájárul ahhoz, hogy kicsit újra átélhessük azt a bizonyos, sokat emlegetett ’énidőt’. Nagyon fontos újra rátalálni önmagunkra, mivel, ha mi rendben vagyunk önmagunkkal, a környezetünkért is könnyebben felelősséget tudunk vállalni.

Tehát anyukák, ne aggódjatok, ha úgy érzitek besokalltatok, ne féljetek segítséget kérni, hiszen mint írtam: a szuperhősök sem egyedül dolgoznak. Szerezz te is egy Szuperdadust a családba, és küzdjetek meg együtt a világot megrendítő problémákkal!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com